فیزیک دهم: دانش بنیادی - فصل اول بخش اول
فیزیک دهم فصل اول دانش بنیادی کتاب درسی
بخش های مربوط به درس فیزیک: دانش بنیادی
فیزیک دهم: دانش بنیادی - فصل اول بخش اول
فیزیک دهم
دانش بنیادی
مطالعه و یادگیری فیزیک به این دلیل اهمیت دارد که فیزیک از بنیادی ترین دانشها و شالوده تمامی مهندسی ها و فناوریهایی است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در زندگی ما نقش دارند. فیزیکدانان، پدیدههای گوناگون طبیعت را مشاهده میکنند و میکوشند الگوها و نظمهای خاصی میان این پدیدهها بیابند. دانشمندان فیزیک برای توصیف و توضیح پدیدههای مورد بررسی، اغلب از قانون،مدل و نظریه فیزیکی استفاده میکنند. از آنجا که فیزیک، علمی تجربی است، لازم است این فوانین، مدلها و نظریه های فیزیکی توسط آزمایش مورد آزمون قرار گیرند.
مدل ها و نظریه های فیزیکی در طول زمان همواره معتبر نیستند و ممکن است دستخوش تغییر شوند. به بیان دیگر همواره این امکان وجود دارد که نتایج آزمایشهای جدید منجر به بازنگری مدل یا نظریه ای شود و حتی ممکن است نظریه ای جدید جایگزین آن شود. مثالا در دهه های آغازین قرن گذشته، نظریه اتمی با توجه به مشاهده ها و کسب اطالعات جدید در خصوص رفتار اتم ها، بارها اصلاح شد .

ویژگی آزمون پذیری و اصلاح نظریه های فیزیکی، نقطه قوت دانش فیزیک است و نقش مهمی در فرایند پیشرفت دانش و تکامل شناخت ما از جهان پیرامون داشته است.
خوب است بدانید
واژه فیزیک، ریشه در یونان باستان دارد و به معنای شناخت طبیعت است. تا آنجا که تاریخ مدون علم نشان میدهد فیلسوفان دوران باستان در سده ٔ هفتم قبل از میلاد مسیح نخستین کسانی بودند که پرسشهایی درباره طبیعت مطرح ساختند. اندیشه های علمی این فیلسوفان در سده ٔ پنجم قبل از میلاد در یونان و پس از آن در مناطقی مانند مقدونیه، سوریه، مصر و به ویژه در شهر اسکندریه پیگیری شد.کارهای ارشمیدس و برخی دیگر از دانشمندان یونان باستان به همین دوره مربوط می شود. بررسی های انجام شده توسط تاریخنگاران علم نشان می دهد روش ارشمیدس به روشهای علمی امروزه نزدیک بوده است. پس از ظهور و گسترش اسلام، دانشمندان مسلمان و به خصوص ایرانی مانند ابوریحان بیرونی، ابن هیثم، خواجه نصیرالدین طوسی، ابن سینا و بسیاری دیگر در زمینههای نجوم ،نورشناسی و مکانیک دانش فیزیک را گسترش دادند که بعدها بخشی از این نتایج پایهای برای کارهای گالیله و دیگران شد.

در کتابهای تاریخ علم، روایت کردند که گالیله جسم های سبک و سنگین را از بالای برج کج پیزا رها کرد تا دریابد که آیا زمان سقوط آنها یکسان است یا متفاوت. گالیله تشخیص داد که تنها یک بررسی تجربی میتواند به این پرسش پاسخ دهد و با تعمق زیادی روی نتیجه آزمایش های خود گام بلند به سوی این اصل برداشت که شتاب جسم روی حال سقوط، مستقل از جرم آن است.

آزمون های آنلاین 1-1 فیزیک دهم : فیزیک: دانش بنیادی
بخش های مربوط به درس فیزیک: دانش بنیادی
دروس پایه دهم ریاضی فیزیک